Filt-smykker

Man kan lave alle mulige smykker af filt: øreringe, halskæder, ringe, brocher og hattesmykker. Det gør ikke noget at de er store, fordi de med deres uldenhed ligesom bliver en del af påklædningen.
 

Ugle-øreringe

Filtede øreringe skal filtes meget tæt, og da de helst skal blive ens, skal man endelig starte med at lave to ens uldtotter. Disse filtes først til aflange bolde. Så trækkes vinger og hale ud med en nål.
Øjne og næb filtes på, hvorefter ophænget sys på. Sådanne sølvophæng kan købes i hobbyforretninger.
Man kan også købe såkaldte "broderiringe", som er forsynet med huller, så man kan sy alt muligt på dem. F.eks. filtede smådyr.

Sådanne filtede smykker er faktisk vældigt solide, og de tager ikke skade af at komme med i bad. Filten bliver blot tættere.
 
 
Man kan også købe små ørestikker af sølv i hobbyforretninger. Med dem kan filtede øreringe sættes direkte på ørerne.
Haletudserne her er store, i betragtning af at det er øreringe, men de virker ikke voldsomme, fordi de falder i med håret. Og de vejer jo ingenting. Min mand troede, at det var igler, og min søn mente at det var snegle, men det er altså haletudser.
 
Korsedderkoppen til venstre er et halssmykke, ligesom hugormen ovenfor til højre. Den er en del af et sæt med to ørehængere.
Eller et par sommerlige øreringe.
Man kan selvfølgelig også filte sommerfugle. Her er det dukatsommerfugle som øreringe og broche.  
Søheste-øreringe, eller hvad med små hajer i ørerne?
Grævlingeørering.
Hvide mus og ugler i ørerne.
ikonhug.jpg (1171 bytes) Tilbage til hovedsiden ihjerner.gif (1431 bytes) Tilbage til idéer Tilbage til
filt