Filtede fremmede vilddyr

Dette er en mega lusket krokodille...... De seneste år har man set krokodiller, der anbringer pinde på snuderne og læger sig under kolonier af hejrer og andre vandfugle. Hvis fuglene flyver ned for at hente pinde til rederne, går det godt for krokodillerne.
Det er lidt af en udfordring at lave et sødt næsehorn, men store fødder og blanke øjne hjælper. Øjnene er små sorte perler, som får filtet en hvid kant omkring.
Elefanterne sidder. Hoved og krop filtes hver for sig. Hovedet filtes direkte på kroppen. Øjnene er små sorte perler, som sys på.
Flodhesten er lavet af to næsten lige store pølser. Benene og halen trækkes ud. Hovedet flækkes næsten hele vejen igennem, når det er filtet let, så man får den store mund, og der filtes inde i munden. Tænderne laves af rullet hvid uld. Filten flækkes også til øjne, som er træperler, der limes ind i sprækkerne.
Flodhesten her er meget blød, da luften ikke er blevet presset ud af ulden inden filtning. Overfladen kan sagtens filtes tæt alligevel.
 
Giraffen er ganske kortbenet, men man er alligevel ikke i tvivl om, at det er en giraf.
Den er filtet i et stykke - dog er ører og horn filtet på.
 
 
Ingen regler. 
øven er filtet i to stykker, hoved og krop hver for sig og sat sammen med en lille hals. Manken er filtet helt løst og luftigt. Hunløven nedenfor er filtet mere naturalistisk.
 
Bliver det for meget med en hel løve, så kan man jo nøjes med at filte et løvehoved. Manken her er et stykke fåreskind, som er syet fast på filten.
 
Skal man lave en zebra, starter man bare med en hest og kommer så striber på :)
En hest med striber er en zebra.
En hest med horn er en enhjørning.

Isbjørn

Når man starter med at filte sådan et dyr, behøver man ikke være særlig omhyggelig med form og proportioner i starter. Man skal bare filte en løs figur med det rigtige antal ben, så kan man altid lægge filt udenpå og trække og bøje filten undervejs.
Vildsvin  
Kamelen herunder er filtet af kameluld. Men det kan nu ikke anbefales. Kameluld er for glat til nålefiltning, så det tager 100 år.........
Tapir med unge.  
Vestabe med slips.
 
 
 
Chimpanse
Aardvark Myresluger med unge. De bærer virkelig ungen rundt på den måde, men ungen kan naturligvis også gå selv.
Moskusokse.
Tretået dovendyr. Tæerne er hårklemmer. Så kan den hænge alle vegne.
En grøn kapivar.
En bjørn med lilje - en Bjørli.  
 
 
 Næbdyr
 
 
ikonhug.jpg (1171 bytes) Tilbage til hovedsiden ihjerner.gif (1431 bytes) Tilbage til idéer Tilbage til
filt