Filt-pattegris

Filtgrisen her er ret nem at lave. Jeg har lavet en meget grundig vejledning.
Riv nogle stykker uld af og læg dem oven på hinanden i en lille bunke, som samles i den ene ende. Løsn ulden med fingrene, så den ikke klumper. Skub de løse ender ind i midten og hak med filtenålen. Det er trynen. Undlad næsebor nu.
Filt kanten rundt på trynens bagside. Træk to totter uld ud på hver side af hovedet og bøj dem sammen.
Filt ørerne ved at holde dem mellem venstre hånds fingre og hakke nålen ned mellem fingrene. - Ja, det hænder, at man stikker sig. Lav nu en ny bunke uld uden klumper til krop.
Prop kroppen ind mellem hovedes uld og filt den på. Stadig ganske løst, men så der kommer lidt hals.. Hiv nu en strimmel uld ud af kroppens underside på den ene side, og fold den sammen over en tille tot uld, så der dannes et forben. Filt det sammen.
Gør det samme med bagbenet, og gentag på den anden side. Grisen er nu synlig men meget løs og med en tyk hale.
Tag uld fra, som passer til en hale og bøj resten af den løse uld ind under grisens mave. Filt ulden fast mellem grisens ben.
Filt nu halen sammen. Tryk den sammen mellem fingrene fra forskellige ledder mens nålen hakkes mellem fingrene. Til sidst gives halen krølle og filtes fast.
Nu skal grisen bare soigneres. Der hakkes ekstra uld på, hvor overfladen er ujævn. Ben, krop og hoved filtes fastere, og trynen får næsebor.
Stik en filtenål gennem hovedet, hvor øjnene skal være og rok den frem og tilbage, så der bliver et hul. Sy så sorte træperler i hullerne.
Nu er pattegrisen færdig. Men den skal selvfølgelig have mange søskende og en glad mor.
ikonhug.jpg (1171 bytes) Tilbage til hovedsiden ihjerner.gif (1431 bytes) Tilbage til idéer Tilbage til
filt