Perlesommerfugl

Til sommerfuglen bruges: træperler, 2 med diameteren 10 mm, 2 på 3 mm, og 1 på 15 mm. En lang piberenser, farver, tråd og vingemateriale - det kan f.eks. være karton eller skumfolie.
Hvis sommerfuglen skal flyve op eller ned, når en dør åbnes, skal også bruges en øsken og en tegnestift.

     
  Sommerfuglevingerne skal se ud som dem til venstre. Nemmest er det at folde et stykke kartin eller andet materiale og klippe vingerne på frihånd. Det er jo fint, hvis de  bliver lidt forskellige, men der skal være et pænt mellemrum mellem forvingerne så der er plads til sommerfuglens hoved.  
     

Her ses materialerne.

Et vingepar klippes ud. højre- og venstre sides vinger skal kun være smalt sammenhæftede. Mal vingerne.

Sæt en 10 mm kugle midt på piberenseren.

Sno piberenseren sammen. Sæt endnu en kugle på den ene piberenser-ende, klem vingerne fast under den anden, og sno de to ender sammen for enden af kuglen. Sæt en tråd i klemme mellem de to piberenser-ender og før dem samlet gennem 15 mm perlen. Det er hovedet med antenner.
Den tråd, der blev ført med piberenseren gennem hovedet, bindes nu sammen. Den skal sommerfuglen hænge i. Klip antennerne til og sæt de små perler på enderne. Mal øjne og mund på sommerfuglen. Hæng sommerfuglen op. Hvis tråden kommes gennem en øsken i loftet og den anden ende af tråden sættes på en dør, flyver sommerfuglen op og ned når døren åbnes og lukkes.
ikonhug.jpg (1171 bytes) Tilbage til hovedsiden ihjerner.gif (1431 bytes) Tilbage til idéer Tilbage til perledyr