Sprælleedderkop

Det er ikke så svært at lave en livagtig sprælleedderkop. Denne er lavet i sort karton. Kroppen er lamineret for at gøre den mere holdbar, men dette er ikke strengt nødvendigt.
 
Skabelonen herunder udskrives.
(Højreklik på billedet, vælg "gem billede som" og gem skabelonen på harddisken. Når den derefter udskrives skal du vælge "tilpas til side" under sideopsætning, så får skabelonen den rigtige størrelse.)
Herefter tegnes figuren over på sort karton. Der skal bruges 8 af hvert benstykke. Benstykkerne med 3 huller er de inderste.

Hullerne klippes med en hullemaskine.

 

Sæt nu benene sammen med "soldater" til at lukke breve med. De inderste ben sættes på kroppen i hul nr. 2, som skal vende nedad mod edderkoppens næsetip.
Derefter sættes snore imellem de forreste huller. En snor til hvert benpar. Snorene skal ikke være for stramme - og ikke for løse. Man må prøve sig frem.

Træksnoren bindes fast på hver snor mellem benparrene.

 

 

Edderkoppen spræller vildt, når man trækker i snoren.

Nu kan edderkoppen hænges op ved hjælp af en snor i bagkroppen. Denne sprællekop har fået pålimet øjne af træknapper, og den har fået sig et net på væggen. Det er lavet af sejlgarn, der er limet i spiral med en limpistol.

ikonhug.jpg (1171 bytes) Tilbage til hovedsiden ihjerner.gif (1431 bytes) Tilbage til idéer Tilbage til
kartondyr