Agern-småkager


Agern indeholder masser af næring, men også utroligt mange bitterstoffer (garvesyre), som træet danner for at undgå at få ædt sine frø. De er derfor ikke lige til at spise, men i tider med smalhals har man naturligvis prøvet lidt af hvert. Disse kager smager udmærket, men de er godt nok besværlige at lave!
Agernmel fremstilles på følgende måde:
Agernskallerne bankes i stykker og fjernes med fingrene, hvorefter agernkernene koges igennem, for at fjerne så meget som muligt af garvesyren. Herefter ristes kernerne godt på en varm pande - det tager tid - hvorefter de males i en blender.
Opskrift på agernkager:
120 g blødt smør
60 g flormelis
90 g hvedemel
120 g agernmel
30 g smuttede, hakkede mandler

Flormelis til pynt

Rør smør og flormelis sammen og pisk blandingen luftig. Tilsæt hvede- og agernmel samt mandler og saml dejen.
Tril en pølse og skær den i skiver. Skiverne anbringes på bageplade og bages i 15-18 min. ved 170 grader. Drys flormelis på kagerne.

Kagerne her er formet som halvmåner, men vi var enige om, at denne form sammen med kagernes mørke farve gav uheldige associationer. Man kan også bruge agernmelet til agernkaffe, men det har ikke vakt jubel på Vestre Hus, så det er nok bedst ikke at viderebringe idéen.
ikonhug.jpg (1171 bytes) Tilbage til hovedsiden ihjerner.gif (1431 bytes) Tilbage til idéer Tilbage til mad