Trylledej laves af: 2 dele mel + 1 del fint salt + en sjat olie + varmt vand til dejen er sammenhængende uden at klæbe. Selv plejer jeg så at lade dejen ligge et par dage, hvorefter jeg tilsætter mere mel. Dejen bliver langt smidigere på den måde. | |
Til en skildpadde bruges 3 pølser, til forben, bagben og hoved/hale; samt to kugler, der trykkes flade som over- og underskjold. | Hoved/halestykket - som er rundt i hoved-enden og tilspidset i haleenden - lægges på underskjoldet og benene lægges ovenpå som vist på figuren. |
Overskjoldet lægges på og trykkes til. | Med en saks klippes tæer og mund. |
Kortnåle sættes i som øjne. Det virker levende, hvis hovedet hældes lidt på skrå. | Skjoldets mønster kan let laves med et fingerbøl. |
Skildpadden tørres i ovns (100 grader en dags tid) eller ved tålmodighed på et lunt sted. Herefter kan den males og lakeres. | Denne slildpadde er lavet på samme måde, men med lidt større omhu. Den er forsynet med en burrepude på maven, så den kan sidde i hjørnet af computerskærmen. |