Skumfiduser

Skumfiduser er rent sukkerstads - på den fede måde!
Har du aldrig prøvet at riste hjemmelavede skumfiduser over bål, så er der en væsentlig oplevelse i livet, du har til gode :-)
Opskrift: 210 gr. saft, 400 gr. sukker, 34 gr. husblas + flormelis
Start med at plukke vilde bær - hindbær. kirsebær, brombær - og kog saft af dem.
Man kan dog også bruge koncentreret købesaft.
Bland saft og sukker og kog blandingen op. Sæt husblassen i blød i 5 minutter, knug vandet af og put husblassen i den varme saft. Kog blandingen i 20 minutter.
Lad blandingen køle i 10 minutter og pisk så med en mixer. Der skal piskes længe - omkring 10 minutter. Så er blandingen meget stiv! Hæld fidusmassen i nogle passende forme, som er drysset med et tykt lag sigtet flormelis.

Når massen er kold kan den klippes i stykker. Stykkerne dyppes hele tiden i flormelis, ellers klistrer det hele sammen. Skumfiduserne sættes på pind og ristes i få sekunder over et bål, så overfladen bliver sprød.
ikonhug.jpg (1171 bytes) Tilbage til hovedsiden ihjerner.gif (1431 bytes) Tilbage til idéer Tilbage til mad