|
|||
Skumfiduser er rent sukkerstads - på den fede måde! Har du aldrig prøvet at riste hjemmelavede skumfiduser over bål, så er der en væsentlig oplevelse i livet, du har til gode :-) |
|||
Opskrift: 210 gr. saft, 400 gr. sukker, 34 gr. husblas + flormelis | |||
Start med at
plukke vilde bær - hindbær. kirsebær, brombær - og kog saft af dem. Man kan dog også bruge koncentreret købesaft. |
Bland saft og sukker og kog blandingen op. Sæt husblassen i blød i 5 minutter, knug vandet af og put husblassen i den varme saft. Kog blandingen i 20 minutter. | ||
Lad blandingen køle i 10 minutter og pisk så med en mixer. Der skal piskes længe - omkring 10 minutter. Så er blandingen meget stiv! | Hæld fidusmassen i nogle passende forme, som er drysset med et tykt lag sigtet flormelis. | ||
|
|||
Når massen er kold kan den klippes i stykker. Stykkerne dyppes hele tiden i flormelis, ellers klistrer det hele sammen. | Skumfiduserne sættes på pind og ristes i få sekunder over et bål, så overfladen bliver sprød. |