Skumugle
Fingerugle af skumgummi

Uglen laves af 10 mm tyk skumgummiplade (polyether) som hæftes sammen med en hæftemaskine med små hæfteklammer. Der bruges også spritfarver, trylledej, glaskugler, lim og sprit ved fremstillingen.

Udskriv skabelonerne herover. De udskrives hver for sig på A4 ark og limes derefter sammen til en enkelt skabelon.

(Højreklik på hvert af billederne, vælg "gem billede som" og gem skabelonen på harddisken. Når den derefter udskrives skal du vælge "tilpas til side" under sideopsætning, så får skabelonen den rigtige størrelse. Hvis du har en lamineringsmaskine er det en god idé at laminere papiret inden skabelonen udklippes.)

Overfør skabelonen til skumgummiplade. Knæk figuren ved baghovedet og hæft i kanten - ned til vingerne - i begge sider. Kræng figuren rundt, så indersiden kommer udad.
Sådan ser uglen ud nu. Hæft ned langs bugkanten, og klip grimme kanter af. Klip huller i øjenstykket og sæt glasperler i. Hullerne skal være små, så øjnene sidder fast når de mases i. Lim øjenstykket på uglen.
Form et stort næb af trylledej og bag det ved 100 grader i ovnen. Lim øjenstykket på uglen og mal den med spritpenne. Mal også gerne øjnene. Spray uglen med sprit. Det får farverne til at løbe sammen og blive langt mere intense. Skær hul til næbbet og sæt det i fra indersiden. Nu er uglen færdig.
ikonhug.jpg (1171 bytes) Tilbage til hovedsiden ihjerner.gif (1431 bytes) Tilbage til idéer Tilbage til
skumting