Opskrift: 6dl. lunkent vand Opløs gæren i vandet,
tilsæt salt, tilsæt det meste af melet og ælt. Kom mere mel i til dejen
ikke klæber. Lidt olie kan kommes i for at gøre dejen mere smidig. Hvis du bruger tørgær skal gæren i melet og hævetiden skal være længere. |
|
Skal det bages
til snobrød, må man finde en god pind som afbarkes i spidsen, hvorefter
dejen rulles til en pølse som snos omkring spidsen. Herefter holdes dejen
over bålets gløder og drejes i mindst et kvarter..... Det er længe! Snobrød er glimrende, hvis det kombineres med hygge og fortælling om bålet. Og selv om det bliver sort, kan det sagtens spises - især med syltetøj i. Men er børnene små eller forholdene ikke til langstrakt fordybelse, kan man i stedet vælge fladbrød. Så trykkes dejen til flade skiver, som steges på en oliesmurt pande over bålet. Det går meget hurtigere. Dejen kan blandes op med hakkede vilde urter fra skoven. |