Trylledej laves af: 2 dele mel + 1 del fint salt + en sjat olie + varmt vand til dejen er sammenhængende uden at klæbe. Selv plejer jeg så at lade dejen ligge et par dage, hvorefter jeg tilsætter mere mel. Dejen bliver langt smidigere på den måde. |
||
Tril en kugle i hånden | Del kuglen halvt igennem til to småkugler, og lad disse kugler spidse til i hver ende. | Bøj så den ene småkugle op på den anden. Den øverste er nu hovedet, den nederste kroppen. |
Klip næb med en saks. | Hul næbbet med en blyant eller lignende. | Brug sorte kortnåle som øjne, og lad figuren tørre. Hvis du bruger ovn, må temperaturen ikke være over 100 grader. Det tager et døgns tid. |
Mal fugleungen. | Giv en gang lak, når malingen er tør. | Rigtige fugleunger er faktisk ikke kønnere ;-) |
Ville du vide, hvordan man passer rigtige sultne fugleunger? Så klik her. |