Urtefrikadeller
Disse frikadeller er beregnet til at stege over bål - f.eks. på en olieret bageplade.

Løgkarse

Skvalderkål

Brændenælde


Start med at plukke en stor skål af forrets friske urter. Ud over dem, der er vist her, kan også bruges planter som mælkebøtte og fuglegr�s. 
Er det ikke tidligt om foråret, bør man kun tage de nyeste blade. Brændenælder kan slås, så kommer der fine nye topskud. 

 

Urterne hakkes sammen med løg - halvt urter og halvt løg - gerne i en foodprocessor. Et par æg tilsættes og derefter røres knust cornflakes eller havregryn i til konsistensen er ret fast. Til sidst lidt olie, salt og peber.

Nu lægges dellerne på bagepladen over bålet med en ske og steges til de er gyldne - eller kulsorte ;-)

De smager langt bedre, end man skulle tro.

ikonhug.jpg (1171 bytes) Tilbage til hovedsiden ihjerner.gif (1431 bytes) Tilbage til ideer Tilbage til mad