Eventyr om underlighed

En svale fløj en tidlig morgen ind under taget på et højt kirketårn for at komme i ly for den piskende regn. Herinde i mørket stødte den hovedet mod noget blødt, som viste sig at være et andet levende væsen.

”Hejsa”, udbrød svalen, ”er du også en svale, der har søgt ly for regnen”

”Næhhh” svarede det andet dyr, ”en svale er jeg ikke, men måske ligner vi alligevel hinanden, for også jeg sidder i ly her og venter på, at regnen holder op. Det er jo ikke rart at flyve i regnvejr.”

Nej uha da, svarede svalen, men når vi nu alligevel er havnet her, så kan vi jo snakke lidt sammen og finde ud af, om vi har noget til fælles.
Hvad synes du f.eks. bedst om her i livet?

Åh, svarede det fremmede dyr, det er dejligt at svinge sig på sine stærke vinger højt under himlen og fange sprøde, saftige insekter.
Og det er dejligt at høre sin mage synge forelskede sange, mens han flyver mellem træerne.
Og dejligt er det også at fodre sine sultne unger og se dem vokse sig store og stærke og komme på egne vinger inden vinter.

Ganske enig, svarede svalen. Jeg har det på helt samme måde.
Men fortæl mig så, hvad du ikke bryder dig om? 

Lopper og andet utøj, der bider én, når man prøver at sove, svarede det fremmede dyr. Og vinterens komme, hvor det bliver koldt og svært at finde føde. Det er noget, jeg ikke kan fordrage. 
Det var pokkers. Sådan har jeg det også, svarede svalen. Du MÅ da være en svale ligesom jeg?!

Næhhh, grinede det andet dyr.
For jeg flyver om natten, har ingen fjer eller næb, hænger med hovedet nedad når jeg sover, giver mine unger mælk fra brystet og ser med ørerne.

syntes svalen godt nok at det var et underligt væsen den havde mødt dér på kirkeloftet. Den sagde derfor høfligt farvel og fløj ud i regnen inden det blev rigtigt mørkt og flagermusene tog på vingerne.
Hvad man dog ikke kan møde for underlige væsener, når man færdes på skumle kirkelofter, tænkte svalen. Tænk bare......... at give sine unger mælk fra sit bryst ........!?!!

ikonhug.jpg (1171 bytes) Tilbage til hovedsiden Videre til eventyrlige steder