Rovdyr: grævling

Web-TV om grævlinger. Se her.

Grævlingen er vores største rovdyr.
Den lever dog langt overvejende af regnorme og andre smådyr, så der er ikke noget at være bange for.
Grævlingen tilhører mårdyrene, som lækat, odder og mår.

Da grævlinger bor i huler, er de altid voldsomt plaget af utøj. Loppesække ;)
 
     
  Grævlinger bor i kolonier i skoven. De er meget sociale. Se bare her, hvor de nusser.  
     
   
De bor i huler under jorden, og de kommer næsten kun frem efter mørkets frembrud. Disse billeder er taget med infrarødt kamera, og de mangler derfor farver. Grævlinger er ikke sjældne, men man ser mest de spor de laver.
 
Der er normalt altid en rende ud fra en grævlingegrav, som opstår, fordi grævlingen bliver ved med at grave, mens den går baglæns ud af hulen. En grævlingefamilie har mange huller.
     
  Klik på billederne og se, hvordan man laver en grævling selv.  
     
 
 
     
  Grævlingemor med unge.  
     
ikonhug.jpg (1171 bytes) Tilbage til hovedsiden iPind.jpg (1062 bytes) Tilbage til dyrelivet