Slanger

på Vestre Hus Børnenaturcenter

Kongepythonen prinsesse Oskar d.3. kom til centret i december 2006. Hun afløser således kongeboaen prinsesse Oskar d. 2. som døde sommeren 2006 - se nedenfor og flere billeder kan ses her.
Det er ikke almindeligt, at man finder slanger påå lamperne på Vestre Hus, men som det fremgår, så kan det hænde.
Til venstre er det lykkedes hendes kongelige højhed at snuppe to mus i et hug.
 

Kvælerslangerne fodres mest med levende vildtfangede mus (halsbåndmus og rødmus). Til venstre har kongepythonen slet ikke kunnet vente på at musen kom ud af fælden, men kvæler den inde i netfælden.
Kvælerslanger hugger først fat i byttet og hiver det så til sig og slynger kroppen omkring offeret. Slangen klemmer så hårdt, at musens hjerte stopper.

Sådan ser en slangekvælning ud i øjeblikket. Slangen har bidt sig fast i musen, som den nu vikler sig tæt omkring.
Når musen ikke rører sig mere bliver den slugt. Som regel med hovedet først.
   
Slanger sluger deres bytte helt. De har små spidse tænder, som ikke duer til at tygge med. Normalt sluger de byttet med hovedet først, men denne mus ryger den modsatte vej. - Den er død.
 
     
     
  Vestre Hus råder også over en rosenboa. Den har været på centret siden januar 2006, men ikke altid i sit terrarium. Den er stukket af et par gange. Heldigvis er Vilde Venner kommet til hjælp.  
Kongesnog  
Denne smukke kongesnog (Mælkesnog) kom til Vestre Hus i 2015. Der findes mange arter af kongesnoge, som alle efterligner de giftige koralslanger. Hos kongesnogene er der dog altid sorte bånd mellem båndene af rødt og sort.
Kongesnogen er en sand udbryderkonge, som har forladt sit terrarium flere gange uden tilladelse.
 
  Når kongesnogen af og til har været løs i månedsvis, og sandsynligvis har ligget i dvale bag et skab, er den meget meget tørstig. Den kan drikke i ½ time.  
     
   
 
     
  Kongesnogen kvæler også sit bytte, men den har ikke når så mange millioner års evolution bag sig til træning, så kvælningerne er sjældent særligt elegante.  
     
Kvælning i fælden. Musen presses bare op mod fældens tremmer.
Som regel tager jeg selv livet af musen før slangen får den.
Et par små strømpebåndssnoge er her også plads til. De er nemme, fordi de kan fodres med regnorme og fiskestykker.

På centret findes også en farlig cobraslange i en hjemmeflettet kurv.
Den har medført nogle ganske betydelige forskrækkelser, når besøgende i nysgerrighed har lettet på kurvens låg. Alle er dog sluppet fra oplevelsen uden skader på liv eller førlighed.

ikonhug.jpg (1171 bytes) Tilbage til hovedsiden Tilbage til centrets dyr