Sommerfugle til ruderne

Flyver fugle mod vinduerne? Hjælp fuglene til at opdage glasset, ved at klæbe noget på ruderne. Disse sommerfugle er holdbare og dekorative, og lige så effektive som høgesilhuetter.

Udskriv sommerfugleskabelonen herunder. Dette gøres på følgende møde:
Højreklik på billedet og vælg "gem billede som". Herefter printes billedet ud efter at have valgt "tilpas til siden" i printeropsætningen. Hvis man råder over en lamineringsmaskine er det en god ide at laminere skabelonen inden den klippes ud. - Den nederste skabelon er halv, til hvis man folder materialet inden man klipper.

Til inspiration kan ses nogle rigtige sommerfugle her.

  Sommerfuglene kan herefter overføres til mange forskellige materialer: karton, plastik fra faneblade, farvet bølgepap eller opskummet polyethylen (et embaleringsmateriale).

Vingerne kan males, eller man kan klippe runde øjenpletter, som klæbes på. Til sidst sættes vingerne på en lille læderkrop med to små hæfteklammer.

Hvis man bruger opskummet polyethylen til vingerne og læder til kroppen og maler vingerne med spritmarkere, bliver sommerfuglen ganske vejrbestandig, og den bevæger vingerne ved det mindste vindpust. Sådanne sommerfugle kan sættes på ruderne med selvklæbende kit eller små klæbepuder, og kan dermed tjene til at forhindre fugle i at flyve mod vinduerne. Jeg har haft sådanne sommerfugle hængende i årevis.
 
   

Udefra Indefra
ikonhug.jpg (1171 bytes) Tilbage til hovedsiden
 
ihjerner.gif (1431 bytes) Tilbage til ideer
 
Tilbage til læderting