Salamander af skumgummi.

I vandhullet ved Vestre Hus vrimler det med salamandre. De er søde, og man får lyst til at få sin egen. Se her, hvordan man nemt og hurtigt kan lave én af skumgummi og piberensere.
Udskriv skabelonen her nedenfor.
(Højreklik på billedet, vælg "gem billede som" og gem skabelonen på harddisken. Når den derefter udskrives skal du vælge "tilpas til side" under sideopsætning, så får skabelonen den rigtige størrelse. Hvis du har en lamineringsmaskine er det en god idé at laminere papiret inden skabelonen udklippes.)
Til sidst udklippes skabelonen og figuren tegnes over på skumgummi.
 

Salamanderen laves af 10 mm tyk skumgummiplade (polyether). Se Tips. Her er brugt gråt skumgummi. Halen er ikke med på skabelonen, den tegner man selv. Revner til øjne ig ben skæres ud.


 

Så laves salamanderens ben. De laves flottest af tykke piberensere (6 mm.) Fire piberensere snos sammen til forben, for salamandre har kun fire tæer på forbenene. 5 piberensere snos sammen til bagben.

Her er de sammensnoede ben.

Og sådan sættes de på plads gennem revnerne i skumgummiet.

Nu skal de bare bøjes i form, så de også bøjer skumgummiet. Det giver salamanderen fylde. Træperler med en diameter på 2½ cm mases i som øjne. De behøver ikke limes fast. Så males pupiller på.
Her er Aleksander med sin kone. De er ret fine i bilens forrude. Så kan de også bruges til at tørre fugt af ruden.  
Man kan også lave en axolotl, hvis salamanderen får ydre gæller.
 
ikonhug.jpg (1171 bytes) Tilbage til hovedsiden ihjerner.gif (1431 bytes) Tilbage til idéer Tilbage til
skumting