Skumgummifrø
Frøen er en fingerfrø

Jeg har lavet en ny frø, som er nemmere end den gamle, fordi den samles med bare to hæfteklammer. Den gamle frø er dog bevaret nedenfor, for den har også sine kvaliteter.
Frøen laves af 10 mm tyk skumgummiplade (polyether). Skummet er her farvet grønt med stoffarve. Se her. Desuden bruges saks, spritfarve, hæftetang og to glasperler.

Udskriv frø-skabelonen her ovenfor. (Højreklik på billedet, vælg "gem billede som" og gem skabelonen på harddisken. Når den derefter udskrives skal du vælge "tilpas til side" under sideopsætning, så får skabelonen den rigtige størrelse. Hvis du har en lamineringsmaskine er det en god ide at laminere papiret inden skabelonen udklippes.)

 

Overfør figuren til skumgummi og klip den ud.
Bøj frøen sammen på midten og hæft den sammen med en enkelt hæfteklamme på hver side af halsen. Pres kuglerne i øjensprækkerne bagfra. De kan også limes fast. Det er det hele.
Den gamle frø

Frøen laves af 10 mm tyk skumgummiplade (polyether).

Udskriv frø-skabelonen her til venstre.

(Højreklik på billedet, vælg "gem billede som" og gem skabelonen på harddisken. Når den derefter udskrives skal du vælge "tilpas til side" under sideopsætning, så får skabelonen den rigtige størrelse. Hvis du har en lamineringsmaskine er det en god ide at laminere papiret inden skabelonen udklippes.)

Figuren tegnes derefter over p� skumgummiet, som udklippes. Husk øjenhuller. Så hæftes oversiden på undersiden med små hæfteklammer. Bagende og forende skal være åbne.

Frøen males nu med spritpenne. Hvis den duppes med sprit bagefter, forsvinder malestriberne.

Endelig limes glaskugler i øjensprækkerne - og frøen er færdig.

Med brun farve og lidt vorter, bliver det til en tudse.

ikonhug.jpg (1171 bytes) Tilbage til hovedsiden ihjerner.gif (1431 bytes) Tilbage til ideer Tilbage til
skumting