Skumspætte

Flagspætten laves af 10 mm tyk skumgummiplade (polyether).

Udskriv skabelonen her til venstre.

(Højreklik på billedet, vælg "gem billede som" og gem skabelonen på harddisken. Når den derefter udskrives skal du vælge "tilpas til side" under sideopsætning, så får skabelonen den rigtige størrelse. Hvis du har en lamineringsmaskine er det en god ide at laminere papiret inden skabelonen udklippes.)

Figuren tegnes derefter over på skumgummiet, som udklippes. Det lille stykke i nederste højre hjørne er spættens bryst.

 

Her er skumgummiet klippet ud.

Spætten bøjes langs ryggen og hæftes med en hæftemaskine langs hovedets overside. Derefter vendes spætten, så hæftningen kommer på indersiden, hvorefter næbbet hæftes langs kanten fra ydersiden. Når næbbet er hæftet sættes brystet på. Dette hæftes også på fra retsiden.

Nu males spætten med spritfarver. Det kan man selvfølgelig også starte med, men det er sjovt at se spætten komme til live mellem hænderne mens man maler. I hver side af hovedet skæres nu en revne med en skalpel eller hobbykniv. Vær omhyggelig med at anbringe sprækkerne ens på hver side. Sorte perler limes nu i hullerne.

Til sidst kan farven gøres mere ensartet ved forsigtigt at tørre med en spritvædet klud eller spraye med en spritflaske. Nu er fingerspætten færdig. Og den ligner :-)
ikonhug.jpg (1171 bytes) Tilbage til hovedsiden ihjerner.gif (1431 bytes) Tilbage til ideer Tilbage til
skumting