De tålmodige træer i Ravnsholt Skov

 

 

For 200 år siden så det meget trist ud for de danske skove. Næsten alle træer var fældet for at skaffe træ til huse og skibe og brænde, og de nye træer, der kom op blev næsten alle sammen ædt af køer og får og heste, for disse dyr fik lov til selv at finde deres føde mellem træerne.

Derfor holdt de sidste træer, som var tilbage i landet, et møde, for at finde ud af, hvordan de kunne forhindre skoven i helt at forsvinde. Desværre tænker træer meget, meget langsomt; og de handler endnu meget, meget langsommere, så set med menneskeøjne blev det ikke rigtigt til noget med deres beslutninger. 

Heldigvis havde menneskene også fundet ud af, at de nødigt ville klare sig helt uden skov. Så kongen befalede, at der nu skulle bygges stengærder omkring skovene - og han forbød husdyrene at færdes indenfor gærderne og spise de små træer. 

Det blev træerne vældigt glade for. Og de jublede!
Og de træer, der var så heldige at stå indenfor gærderne rakte kærligt grenene ud mod de træer, der var havnet udenfor, for at kalde dem ind bag de beskyttende stengærder.

Men som sagt. Træer er meget, meget langsomme. Så man kan stadig se dem række grenene ud den dag i dag.
Prøv bare selv at se efter. 

ikonhug.jpg (1171 bytes) Tilbage til hovedsiden Tilbage til eventyr