Elefantstedet i Ravnsholt Skov

 

 

Træ væltet af vild elefant i 1999.

Dette er et spændende sted, som virkelig har sin historie!
Engang for en del år siden kom et stort cirkus kørende ad Nymøllevej, da en ræv pludselig sprang ud af skoven foran en af de store transportbiler. Bilen bremsede hårdt op og undgik at ramme ræven, men under opbremsningen sprang døren til vognen op, og det lykkedes en stor, drægtig hunelefant at slippe ud af vognen og forsvinde ind i skoven.

Cirkusfolkene fik straks alarmeret både politi og Falck, og bevæbnet med store net, reb, bedøvelsespistoler og rigtige våben, gik 10 modige mænd ind i skoven for at finde elefanten.

Det blev ikke nogen let opgave. Denne elefant var træt af cirkuslivet og jublende glad for friheden, så hun havde ikke tænkt sig at lade sig fange igen.
Ved Elefantstedet fik mændene imidlertid sneget sig ind på hende og fanget hende med en lasso, som de skyndte sig at binde om en kæmpestor bøg, der stod på stedet. Men da elefanten opdagede, at hun var fanget igen, gik hun helt amok. Først trampede hun rundt i lysningen i forsøget på at gøre sig fri, så hele området blev helt pløret til. Og bagefter trak hun så hårdt i rebet, at hele den kolossale bøg knækkede over og brasede sammen.

Nu var folkene blevet rigtigt bange for den vilde elefant, og da bedøvelsespilene ikke kunne trænge igennem hendes tykke hud, ville de prøve at skyde hende med et rigtigt gevær før hun gjorde nogen fortræd.

Men heldigvis skete der nu noget helt andet. For som jeg allerede har fortalt, er denne skov fuld af trolde, og troldene brød sig ikke om alt dette postyr. Skulle der være ballade, så skulle de nok lave den selv! Så en lille trold - Daskevoms lillebror - som boede i skrænten bag det sammenstyrtede træ, tryllede ganske enkelt elefanten ganske lille.

Jord trampet igennem af vild elefant.

Da elefanten pludselig var så lille som en mus blev den forfærdeligt bange, og den forsvandt lynhurtigt ned i et musehul - hvor den et par uger senere fødte en lille bitte elefantsøn. Og det er disse to elefanter der er stamforældre til hele Ravnsholt Skovs enestående bestand af mini-elefanter.
Politi, Falck- og cirkusfolk forstod selvfølgelig ingenting, men da der ingen elefant var at jage mere, kunne de jo blot forlade skoven.
Men når man ved, hvad der skete, er det ekstra spændende at kikke ned i skovens musehuller, for man kan aldrig vide, om det er en musehale eller en elefantsnabel, man får at se.
Hvis du vil lave en model af en af skovens små elefanter, så se her, hvordan du gør.

Elefantstedet i 2016

ikonhug.jpg (1171 bytes) Tilbage til hovedsiden Tilbage til eventyr