Kærestetræet i Ravnsholt Skov

 

 

Rævebøgen ved Rævemosen er et meget gammelt træ. Over 200 år. Midt i 1800-tallet var det allerede et stort træ, og dengang hærgede mange røverbander her på Lillerød-egnen.
Derfor besluttede en rig bonde engang at skjule sine mange dyre arvesmykker et sikkert sted, og da han var dygtig til at klatre i træer,
klatrede han højt op i netop Rævebøgen, hvor han skjulte smykkerne dybt inde i et gammelt knasthul.
Det var naturligvis meningen, at bonden ville hente sine smykker igen, når tiderne blev mere fredelige, men han må være død forinden, for smykkerne blev aldrig afhentet. - Til gengæld udviklede Rævebøgen sig til et rigtigt kærestetræ. Det var et smukt træ, som stod i en lysning i skoven, og her mødtes mange kærestefolk for at skære deres navnetræk i barken og love hinanden evig kærlighed.
Det gjorde også Oda og Martinus i 1909. Men de to måtte ikke få hinanden, for Oda var præstens datter, og Martinus var bare akrobat i et cirkus, så han havde ingen penge.
Derfor måtte de nøjes med at mødes under Rævebøgen og ridse et hjerte med deres forbogstaver i barken. Og de græd, for Martinus skulle rejse af sted med cirkus, og Oda - som var 17 år gammel - kunne selvfølgelig ikke komme med.
Men mens de stod der i hinandens arme, begyndte det pludselig at regne med guldsmykker. Oda fik en guldring i håret, og Martinus greb en halskæde med safirer, netop som den faldt ned mellem grenene. Hvad var dog det?
Martinus var jo akrobat, så han klatrede straks så let som ingenting op i det høje træ, og der fandt han det gamle knasthul med alle smykkerne. Det var et egern, der var ved at flytte ind i hullet, og det ville lige rydde op først.
Nu var Oda og Martinus pludselig rige og kunne få hinanden. Og de giftede sig og de fik 8 børn og blev meget lykkelige. - Det er godt at tænke på, når man står under den gamle bøg.

ikonhug.jpg (1171 bytes) Tilbage til hovedsiden Tilbage til eventyr