Kævlesøen

 

 

Lige der hvor søen ved Vestre Hus ligger i dag, lå der engang en troldehule, og i hulen boede to raske troldedrenge, som altid skulle konkurrere om alting. ”Jeg er den stærkeste”, sagde den ene, ”jeg kan smide en pind!” ”Ha”, svarede den anden, ”jeg kan smide en kævle”. ”Men jeg kan smide en stamme”, sagde den første. ”Se så mig, se så mig” svarede den anden, ”jeg kan smide med et helt træ!”

Og sådan gik dag efter dag. Træer og pinde og stammer fløj gennem luften.

Men ovre i hyldetræet foran Vestre Hus boede hyldemor, og hun blev efterhånden godt træt af troldenes kylen og hylen, og da hun var en lille heks, så besluttede hun at gøre noget ved det. Derfor gik hun over til troldehulen, og med at trylleslag spærrede hun begge de vilde troldedrenge inde i hver sit gamle egetræ. Det syntes hun var OK. Hun boede jo selv i et træ. Og der inde i egetræerne er troldene endnu den dag i dag.
Men troldene i egetræerne har
stadig en vældig lyst til at smide rundt med grene og kævler. Så stor er deres lyst, at den siver ud af træerne og påvirker de store drenge, der kommer forbi søen. Jeg har selv set det. En flok drenge kan komme gående over til søen, de ser helt normale ud og de har ikke noget i hænderne, men så pludselig tager troldene ved dem, og de begynder at smide kævler og grene og træstammer ud i søen. Det ser dæleme ikke godt ud, men hvad hulen i søen skal man gøre ved det?
ikonhug.jpg (1171 bytes) Tilbage til hovedsiden Tilbage til eventyr