Nissehullet Ravnsholt Skov

 

 

Bag eventyrhulen ved Midtervej i Ravnsholt ligger nissehullet. Hvis man ikke tror på nisser, så bør man besøge dette sted, for her kan man finde masser af spor efter nisser.
Det har også stået i avisen, at der er nisser her. Så det er sandt!

Men det meste af året får man ikke nisserne selv at se. De gemmer sig nemlig nede i højen midt i hullet. Kun ved juletid søger nisserne menneskers selskab, og så kan det faktisk hænde, at nisserne kommer helt indenfor på Vestre Hus og laver en masse ballade dér.

Nissehullet ligger ganske tæt på Daskevoms høj, men nisser og trolde undgår helst hinanden. Trolde synes nemlig at nisser er fjollede, og de tror at nisserne altid fjanter rundt og gør tåbelige ting. Nisserne er til gengæld lidt bange for troldene, som de mener er ondskabsfulde og lidt farlige.

Alligevel skete det engang netop her, at en nisse og en trold lærte hinanden at kende og blev forelskede i hinanden.

Årsagen var, at den lille kønne nissepige Figne holdt lige så forfærdelig meget af historier, som Daskevom gjorde. Så når hun så, at der var børn i eventyrhulen, så sneg hun sig tit op af nissehullet og hen til højen for at høre, hvad der blev fortalt fra tronstolen.
Men for ikke at blive set luskede hun af og til lidt ned i Daskevoms hule, og her stod hun så og lyttede til fortællingerne, mens Daskevom kikkede på hende fra afstand og syntes, at hun så aldeles yndig ud.
En dag, hvor Figne stod sådan og lyttede var det nogle store børn, der besøgte hulen. De fortalte en skrækkeligt uhyggelig historie om nogle store trolde, der fangede både mennesker og nisser og ristede dem over bålet for at spise dem til middag.
Den historie gjorde Figne så bange, at hun ikke turde gå hjem til nissehullet, og så blev Daskevom jo nødt til at trøste hende. 

Siden da har Figne boet hos Daskevom, men de andre nisser synes, at det er meget forkert af hende, for de tror stadig at trolde er ondskabsfulde og farlige. De kender jo ikke Daskevom som Figne gør. 

Ægte træsko fundet i Nissehullet  
ikonhug.jpg (1171 bytes) Tilbage til hovedsiden Tilbage til eventyr