Tyssetrolden

 

 

Syd for Mørkebakkevej, hvor der i dag står granskov, var der i gamle dage en stor lysning i skoven. Her kunne ingen træer gro. Kun græs. Og når vinden blæste hvislede det i græsset, så det lød som en tyssen. Shhhh, sagde det. Og alle blev stille, når de gik her, for det blev fortalt, at her boede tyssetrolden, og han hadede støj.

Men det var selvfølgelig kun folk, der boede i området, der vidste det.  Da svenske soldater under svenskekrigene gik i land i Helsingør for at drage mod København, så vidste de naturligvis intet om Tyssetrolden, så de marcherede lige op af bakken uden at ænse vindens susen i græsset.

I det hele taget lavede deres støvler så meget larm, at de slet ikke opdagede den vrede trold, som havde tysset og tysset og tysset, og som nu var kommet op på jorden, helt rødglødende af raseri.
Kan I så holde op med det tramperi, skreg trolden, og så kastede han en forbandelse, som fik alle de svenske soldater til at stivne som træstøtter på stedet.

Og der kan man se dem endnu.  Grene er groet ud på dem, og de har fået spidse nåle, men de står stadig på række og geled, som den dag de kom marcherende.

Tyssetrolden har ingen hørt noget til siden. Han gad nok ikke bo mellem alle de træer, som han selv havde lavet. Men historien er sand, for næsten alle skovsneglene på Mørkebakken er helt hvide. De blev nemlig helt hvide af forskrækkelse, da tyssetrolden blev vred.

 

ikonhug.jpg (1171 bytes) Tilbage til hovedsiden Tilbage til eventyr