Vandtrolden i Ravnsholt Skov

 

 

Hvis man går lidt væk fra stierne i Ravnsholt Skov, vil man næsten altid ende i en mose, hvor det er for vådt og farligt at komme frem. Når skoven på denne måde er fuld af småmoser, så skyldes det, at der i mange år har været to trolde til at bestemme i skoven. Den ene er en skovtrold, og han elsker høje træer og visne blade og fuglesang og rådyr. Den anden er en vandtrold, og han elsker øsende regnvejr og mudder og frøer og bundløse skovsøer.

De to trolde har altid været vildt uenige om, hvordan skoven skal passes, men da de er lige stærke, kan det ikke betale sig for dem at slås om skovens indretning. Når de begge to er vågne, sidder de derfor blot og glor ondt på hinanden. Men så snart en af dem falder i søvn, går den anden straks i gang. Hver gang vandtrolden falder i søvn, lader skovtrolden træerne vokse sig store, så de suger vandet op af skovsøerne og gør skovbunden dejligt tør. Og hver gang skovtrolden falder i søvn, lader vandtrolden det regne og regne, så træerne drukner og vælter og skoven bliver helt fyldt med dybe vandhuller. 

En dag blev de dog trætte af hele tiden at gå og rydde op efter hinanden, så de blev enige om at en af dem måtte flytte til et andet sted; og hvem det skulle være, skulle afgøres ved en konkurrence.
Skovtrolden lavede først en klatrekonkurrence, hvor det drejede sig om at klatre højest op i et træ. Den konkurrence vandt han selv, for vandtrolden ville slet ikke have fødderne op af vandet.

Så fandt vandtrolden på, at de skulle konkurrere om, hvem der kunne holde vejret længst tid. For det vidste han, at han selv var helt enormt god til. Derfor dykkede han ned i vandhullet overfor Vestre Hus, og kun hans  stride grønne hår stak op af vandet.

 – og der har han ligget lige siden, for han er virkelig vældigt god til at holde vejret.

Du kan selv se ham, hvis du en dag kommer forbi. Men lad være med at forstyrre ham, for han ligger godt, hvor han ligger!

ikonhug.jpg (1171 bytes) Tilbage til hovedsiden Tilbage til eventyr