Kløver

Hvidkløver (Trifolium repens) - Skovsyre og kløver forveksles ofte, men disse planter er kun fælles om de trelappede blade. Blomsterne er meget forskellige. Kløver tilhører ærteblomstfamilien.
Man kan godt finde kløver i skoven, men det er på lysåbne steder langs skovvejene, mens skovsyren gror i skovbundens mørke. - Også kløver kan spises, men smager bedst tilberedt. Se opskrift på kløverbrød her.

Hvorfor betyder firkløvere lykke? - Jo, da Adam og Eva blev jaget ud af paradiset, nåede Adam lige at snuppe en firbladet urt med, som stod ved den store port til den smukke have. Denne plante bragte han med sig til sit nye hjem i ørkenen, hvor han skulle arbejde i sit ansigts sved. Men da han plantede den lille plante opdagede han, at et blad var faldet af. Nu havde den kun tre småblade. Bladene for tro, håb og kærlighed.
Det sidste blad - lykkens - blev dog fundet af en engel, der havde ondt af de forviste mennesker. Så englen lod dette blad flyve for vinden til menneskenes verden. - Og derfor er lykken flygtig. Den dukker pludselig op. Og den forsvinder lige så uforudsigeligt igen.....................
ikonhug.jpg (1171 bytes) Tilbage til hovedsiden iPind.jpg (1062 bytes) Tilbage til dyrelivet