|
Champignon
|
|
|
|
Champignoner er mest store svampe med ring, og mange er
gode spisesvampe. Sporerne er mørke, og de farver
hurtigt lamellerne chokoladebrune til sorte. Men
champignoner er ikke specielt nemme svampe at bestemme,
og unge svampe kan ret let forveksles med fluesvampe. -
Endvidere har nogle arter af champignoner en kedelig tilbøjelighed til at
opkoncentrere tungmetaller som bly og cadmium. Det
gælder især de arter, der gulner. |
|
|
Stor blodchampignon (Agaricus
langei) findes især i granskov. Svampen rødmer ved
såring. Spiselig. |
Det kan se
helt ondt ud. |
|
|
|
Markchampignon (Agaricus
campestris). Findes på marker. Svag vatagtig ring.
Spiselig. |
Agerchampignon (Agaricus
arvensis) kan blive meget stor. Spiselig. |
|
|
Typisk
ager-champignon-lokalitet. Med kæmpe store
marcipanduftende, velsmagende svampe :) |
|
|
Vejchampignon (Agaricus
bitorquis). Maser sig op gennem grus og
mellem fliser. Dobbelt ring, indrullet rand og let
rødmen. Spiselig. |
Prægtig champignon |
|
|
Prægtig champignon
(Agaricus augustus). Flot kødfuld skovsvamp.
Ovenfor kan man se, hvordan ringen starter som
lamelsvøb, der beskytter lamellerne under
væksten. På engelsk kaldes svampen "The
prince". Spiselig, men ikke særligt
velsmagende, ret skarp i smagen. |
|
|
|