Pukkelspindere

Mest middelstore sommerfugle med pels. Forvingerne har ofte en tak, der stikker op som en pukkel på ryggen. Larverne er hårløse og ser tit aldeles mærkelige ud.
Kamelspinder (Ptilodon capucina) Den har jo tydelige pukler. Ligger den i skovbunden mellem visne blade, er den usynlig.
Dette er helt nyklækkede kamelspinderlarver. Æggene er klæbet fast til undersinde af et egeblad, og larverne går straks i gang med at gnave af bladet. I starten æder de kun cellerne på undersiden og gnaver uden om bladårene.
Men de bliver større og skifter hud. Nu kan de gnave hele bladet igennem og de får sjove øjenpletter. Det er ikke rigtige øjne. Sommerfuglelarver er blinde.
Ved de følgende hudskifter bliver pletterne svagere og forsvinder, mens de to røde pukler på bagdelen bliver tydeligere.
Den store larve ser forholdsvis almindelig ud, når den bare kravler rundt og spiser, men bliver den forskrækket, ruller den sig sammen og ser underlig ud.
Man kan sagtens tage sådanne larver ind og følge deres udvikling. Bare de får friske blade hver dag.
Zigzigspinder (Eligmodonta ziczac) - Og zigzagspinderens herlige larve. På pil og poppel.
     
  Dromedarspinder (Notodonta dromedarius)  
     
 
Palpetandspinderen (Pterostoma palpina). En af de sære tandspindere. - Flapperne bagest bruges til duftspredning.
 

Andre Natsommerfugle

Målere Aftensværmere Glassværmere Køllesværmere Penselspindere Spindere o.l. Ugler Småsommerfugle
Mest spinkle, dagsommerfugle-lignende dyr Meget store natsommerfugle Klarvingede og dagaktive Flotfarvede og dagaktive Lodne med mærkelige larver. Ofte lodne. Klapper vingerne sammen Mest brune og flade De små er samlet her.
ikonhug.jpg (1171 bytes) Tilbage til hovedsiden
 
iPind.jpg (1062 bytes) Tilbage til dyrelivet