Udstoppede dyr på Vestre Hus

På Vestre Hus findes efterhånden en pæn samling af dyre-præparater. Det er mest dyr, der hører til i skoven, men enkelte dyr er foræringer og mere specielle. Her er det krybdyr og pattedyr.

Fisk

Systematisk udgør gruppen "fisk" ikke noget naturlig enhed, for det kræver, at alle fisk er nærmere beslægtet med hinanden, end de er med andre dyr, og det er ikke tilfældet. Benfisk er nemlig tættere beslægtet med padder, krybdyr, fugle og pattedyr, end de er med bruskfiskene, som pighajen her til højre.
Hajer har en meget ru hud. Den er fyldt med små tænder.

Padder

Krybdyr

Hugorm

Snog og skovfirben.

Pattedyr Klik her for at se fuglene.
Rådyrbuk og rådyrlam (Capreulus capreolus). Det er vigtige dyr at kunne vise frem på Vestre Hus, for skoven er fuld af dem, og vi finder mange spor efter dem; men når en hel børnegruppe går tur, ses de sjældent.
 
 
Den gammeldags informationskasse er også sjov.

   
Gnavere Haredyr

Bagfra: Egern Sciurus vulgaris), mosegris (Arvicola terrestris) , halsbåndsmus (Apodemus flavicollis), brun rotte (Rattus norvegicus) og husmus (Mus musculus).
Til højre en rødmus (Clethrionomys glareolus) en meget almindelig studsmus i skoven.

 

Hare (Lepus capensis). Haren er ikke en gnaver, selv om den ligner. Der er en del harer i Ravnsholt Skov.
Harekillingen nedenfor var blevet taget af en kat. - Man skal ikke røre "forladte" harekillinger i skoven. Moderen ved, hvor de ligger.

Mårdyr.
Ilder (Putorius putorius), lækat eller hermelin (Mustela erminea) i vinterdragt og mink Mustela vison). Minken er ikke hjemmehørende i Danmark. Den er et Nordamerikansk dyr, der er undsluppet fra fangenskab. Den er uønsket i naturen, da den helt kan udrydde vandfuglene visse steder ved at tage æg og unger. Ilderen - til venstre - med maske og lys underpels er hjemmehørende, og må ikke forveksles med minken.
Bruden her ovenfor er vores mindste rovdyr. Den er lille og kortbenet nok til at kunne forfølge mus ned i deres gange.

Skovmår (Martes martes) og grævling (Meles meles). Grævlingen blev kørt over i Tokkekøb Hegn, hvor der findes et stort grævlingekompleks. Det er en flot stor han.

Ræve (Vulpes vulpes) i forskellige størrelser. Den helt lille hvalp blev fundet foran en rævegrav - bidt ihjel af en hund. Den halvstore hvalp blev fundet trafikdræbt ved Nymøllevej.
Ræven er skovens almindeligste rovdyr.

Insektædere: pindsvin, spidsmus og muldvarp.

     
  Flagernus. Den store er en ret uhyggeligt udstoppet flyvende hund. Den slags store, frugtædende flagermus findes ikke i Danmark.  
     
ikonhug.jpg (1171 bytes) Tilbage til hovedsiden
Videre til udstoppede fugle