Eventyrlige steder i Ravnsholt Skov

Det sunkne slot

 

 
En anden forklaring? Klik her.

Lidt syd for Vestre Hus ligger en gammel mose, hvor man tydeligt kan se værelser, gange og balsale aftegnet i jordbunden.
Det er det sunkne slot.

Engang for længe siden lå her et helt vidunderligt slot. Det var bygget af guld, elfenben og krystal, og solen kunne skinne igennem væggene og oplyse alle de pragtfulde møbler, tæpper og kunstgenstande det rummede. Aldrig har nogen set et smukkere slot.
I slottet boede en yndig prinsesse, som var så ufatteligt rig, at hun altid kunne gøre lige hvad der passede hende uden at behøve at tænke på andre. Og det gjorde hun.

En dag besluttede hun sig for at gå en lang tur i skoven helt alene, for hvis hun blev træt, kunne hun jo bare bede en eller anden om at bære hende hjem.
Men skoven var meget stor, og der var ikke nogen derude, hun kunne bede om noget som helst. Og hun kunne ikke finde tilbage, og dagen gik, og det blev aften, og mørket faldt på ....... og det blev mørkere og mørkere og mørkere.........

Til sidst kunne prinsessen ikke se en hånd for sig. Nu blev hun virkelig bange og hun satte sig ned i skovbunden og græd.
I det samme kunne hun høre noget der puslede, og da hun så op, stod en lille dreng foran hende. Han var ikke større end en nisse, men hvis han var en nisse, var han en sær én, for hans hud var helt sort. Til gengæld var hans hår ganske hvidt og omkring sig havde han en mørkeblå kappe med lysende stjerner på.
"Du må føre mig hjem til mit slot", sagde prinsessen.
"Det gør jeg gerne", sagde drengen, "men det er en lang tur, og solen står snart op. Derfor må du love mig, at jeg kan blive i slottets kælder til det bliver mørkt igen, for jeg tilhører de underjordiske, så jeg tåler ikke dagens lys".
"Jaja", sagde prinsessen, "bare du fører mig hjem straks".
Så tog drengen sin kappe og slyngede den omkring dem begge. Prinsessen kunne nu ikke se, hvad der skete, men det føltes grangiveligt som om de begge fløj gennem natteluften. Sådan gik en tid, og prinsessen var meget bange, men med et mærkede hun et lille bump, og da hun så op, stod de midt i slottets høje lyse forhal.

"Nu må du skynde dig at vise mig slottets mørke kælder", sagde drengen, "for solen farver allerede himlen rød i øst."
"Det var ærgerligt for dig", svarede prinsessen, "for i mit slot er der ingen mørk kælder. Hos mig kan lyset komme ind alle vegne. For sådan vil jeg have det!"

Da var det at drengen lod hele slottet synke ned i jorden, for på den måde at redde sit eget liv.

Og dernede lever de begge endnu, for på stille sommerdage, hvor solen skinner rigtig dejlig varmt ned på mosen, kan man høre ligesom en mumlen nede fra jorden - og det er nok prinsessen, der skælder ud fordi hun skal bo nede i mørket og hele tiden tænde stearinlys.

ikonhug.jpg (1171 bytes) Tilbage til hovedsiden Tilbage til eventyr