Billesex

Biller parrer sig på traditionel insektvis, hvor hannen kravler op bagfra. Derefter låser han sine kønsdele fast i hunnen og lader sig derefter ofte slæbe passivt med rundt. - Der er dog ofte alvorlig konkurence om hunnerne.
Nedenfor ses Bladbiller og snudebiller og mariehøns i traditionel parringsstilling.

Tritoma bipustulata

Skakbræt
Det kan være rigtig svært at holde ballancen for den bestigende han, men lange biller som løbebillerne kan nå af få fat i hunnens nakke, og det hjælper.
 
Skræppebladbiller i forening.
En stor, ægfyldt hun er en stor fristelse, men også en vanskelig opgave for en lille skræppebladbillehan.
Sex er sjældent enkelt.

     
  Her kan følges et voldsomt trekantsdrama hos ellebladbiller.  
     
 
     
  Moskusbukken her har mere styr på det. - Bemærk, at hunbillen roligt spiser videre.  
     
Kørvelbuk med close-up.


Herover er det et par Tømmermænd der hygger på en fyrrestamme. Og til højre et par myrebiller. Bemærk at hannen bider hunnen kærligt i brystet.

Hannerne hos den Sortsømmede blomsterbuk (Leptura melanura) - nedenfor - bevogter hver deres skærmblomst. Andre hanner, der besøger skærmen bliver straks jaget væk, mens hunner straks bliver bedækket. - Ingen mad uden sex!
Blandt præstebiller dyrkes ofte veritable orgier på de skærmblomster, hvor de holder til for at spise pollen.
Der er ofte kamp om hunnerne, og selv om hannerne prøver at beskytte deres faderrolle så godt de kan, lykkes det ikke sjældent en tredjepart af skaffe sig adgang.


Her er det et par skjoldbiller, der har fået selskab. Disse biller er almindelige på tidsler, som deres larver lever af.
     
  Når først hannen sidder godt fast, kan han slappe af og lade sig trække med rundt af hunnen. Han fungerer som en effektiv prop i hunnen, så andre hanner ikke kan komme til.  
     
 
ikonhug.jpg (1171 bytes) Tilbage til hovedsiden
  iPind.jpg (1062 bytes) Tilbage til dyrelivet iPind.jpg (1062 bytes) Tilbage til sexlivet