Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December

Januar 2019

En husskade, en allike og en sølvmåge er i gang med efterfesten i Lillerød bymidte nytårsmorgen. Godt nytår til alle :)
Januar 2018
Våd våd våd start på 2018. Vi mangler en SOLFANGER!
Januar 2017
Endnu en mild, våd vinter. Mosserne elsker det. Her nettet fra en høstedderkop, aktiv d. 21. januar.
Januar 2016
Efter en lun december er der fulgt en frostkold januar. Istapperne hænger lange på Vestre Hus, for varmen fra huset smelter sneen på græstaget. Morgenrøden kan betragtes gennem tremmer af is.

Nu er det tid at gå på sporjagt :)
 
Januar 2015
Der er blevet fældet meget i Ravnsholt her i efteråret, og nu ligger de mange stammer langs de plørede og frostfri skovveje.
Vintersvampe gror i det milde vejr. Her er det krusblad, en fin lille svamp som er blavet meget almindelig omkring København de sidste år. Vinter-huesvamp i mængde.
Januar 2014
I år vil vinteren ikke rigtigt komme i gang. Efteråret er bare blevet meget langt, og mange hårdføre planter benytter sig af den længere vækstsæson. - Det er ikke fordi de er forvirrede.
Roset-springklap Mælkebøtte Fuglegræs
Januar 2013
Frosten har præget januar, men der er ikke kommet meget ny sne her i Allerød. På udsatte steder, hvor rimtågen har ligget, er den gamle sne imidlertid vokset. De flade sekskantede takkede fnug er blevet til sekskantede plader og stænger. Hvorfor vokser isen på den måde?
Det skyldes naturligvis vandmolekylernes form. Vandmolekyler har form som en stang, der er knækket på midten. I hver ende af stangen sidder et brintatom og i knækket sidder ilt. Ilt hiver elektroner til sig, for ilt elsker elektroner. Derfor bliver knækket negativt og enderne positive. Når vandmolekylerne sætter sig sammen i et gitter, vil de arrangere sig, så de positive ender kysser de negative knæk - og det giver sekskantede strukturer, der er flade i enderne. Se bare her 
Stoffer, der som vand har positive og negative dele kaldes polære. Vand er et af de mest polære stoffer, der findes, og det er forklaringen på vands mange sære egenskaber. Der er altså ikke noget mystisk ved vand, selv om det er mærkeligt :)

Januar 2012

Sidst i januar kom kulden, med frost og sne på fløjlsfod.

Endelig fik jeg klippet hækken ned og ind. Wauw. Det har givet meget mere plads og lys.

Januar 2011-2007 klik her.

ikonhug.jpg (1171 bytes) Tilbage til hovedsiden Næste måned