Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December

Juli 2018

Varmeste, tørreste juli i mands minde. Græsmarker udtørrer, søer udtørrer, træer dør.
Juli 2017
Denne juli har været hysterisk våd og kold. Sneglene har haft optimale kår. Danmark flyder i dræbersnegle, som æder alt, hvad der er blødt nok.
Disse snegle er ganske akrobatiske i deres fødesøgning.
 
Sidst i juli modnes hindbær, blåbær og rønnebær. Men man skal passe på ikke at få bredtæger med, når man plukker dem. Tægerne suger saft af bærrene, og giver bærrene tægesmag. Får man én med i syltetøjet, kan man godt smide det væk. - Her er det en nymfe af Grøn bredtæge. Svenskere og nurdmænd kalder dem "bærfis".
Juli 2016
Den lille skadeunge, som jeg fik i sidste måned er vokset sig stor og smuk og voldsomt nysgerrig. Den deltager i alle aktiviteter.
Nu flyver bierne i alle de vilde blomster, og vi har over 200 arter af vilde bier - med spændende levevis. Se bare nogle af arterne her. Nedenfor er det den fine lille Oliebi, som er knyttet til planten fredløs.
Juli 2015
Sommertiden er sæson for plejebørn. I år blev det er inderunge, som blev tabt af sin mor, da hun ville flytte kuldet. Den er virkeligt sød. Se en film her.
Juli er måneden for klækning af dagsommerfugle. Citronsommerfuglens larve sidder på oversiden af blade på tørstbusken, og man kan tage en gren med larve ind i en vase. Efter en tid hænger larven sig, med en sikkerhedstråd om livet, under grenen og forpupper sig. 
Larvehuden. Puppen. Klik her og se sommerfuglen komme frem efter 12 dage.
Dagpåfugleøjelarver er lettere at finde i mængde, for de laver socialt på brændenælder. Tager man de store larver ind, kan man få glæde af at se mange sommerfugle klække. Pupperne skal bare have noget at hænge i.

Juli 2014

Når vejret er tørt, kravler snegle med hus i vejret, trækker sig ind i huset og forsejler åbningen med en slimhinde, som tørrer ud. Man ser dem sidde på træerne. Undertiden ret højt oppe. - De gør det sandsynligvis for at undgå at blive ædt, mens det er for tørt at kravle rundt. Især løbebiller æder snegle på jorden.
Meget meget tør sommer.
Man troede jo dårligt, at vandstanden kunne komme længere ned, men i år slår alle rekorder.

Juli 2013

Juli måned har været vildt tør og varm, så vandstanden i søen er meget lav.
Okseklæg Guldklæg Regnklæg
I varme somre som denne huserer klægerne. Klæger BIDER - eller rettere skærer sig gennem huden med deres munddele, se film her - og så slikker de blodet op. Klæger er ikke bremser. Bremser bider ikke. - Læs om klæger her.

Videre til juli 2012-2007

ikonhug.jpg (1171 bytes) Tilbage til hovedsiden Næste måned