Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December

Februar 2019

   
Mild mild vinter. Overmild februar. 15 grader sidst på måneden. Om dagen. Let frost om natten. - Så er der sommerfugle, der flyver. Satellitugle, fjermåler og grågul frostmåler er ude at lede efter hunner. 
Frostmålerne mangler mund og skal kun finde de vingeløse hunner og parre sig med dem, så dør de. Hunnerne lægger æg og dør. - Når larverne klækker må de selv finde mad, så de er ikke kræsne.
 
Grågul frostmålers vingeunderside. 
Februar 2018
Efter en lang, kedelig, efterårsmild vinter, kom der pludselig et par uger med hård frost sidst i februar. En spurvehøg kom forbi vestre hus og tog en af de nye, små grå høner. Den blev spist på skovløberhusets dørtrin.
Februar 2017
Og så lige en ordentlig dyne af sne d.23. februar.
Og så d.16. februar mildner vejret og sneen smelter og denne måler begynder at flyve rundt efter artens vingeløse hunner. Det er en fjermåler (Phigalia pilosaria) og han bruger de fantastiske antenner til at lugte sig frem til hunnerne.
Her ved slutningen på en meget mild vinter, kom der endelig en smule frost og sne, så man kunne finde dyrespor. Her er det en halsbåndmus og en hejre.
Februar 2016
Vejret i februar har været blandet, med temperaturer svingende omkring frysepunktet. Det har fået flotte isfomationer til at gro frem på fugtige steder.
Februar 2015
Tidlige forårstegn i denne milde februar: stjernesnot i mosen og to slags gæslinger på vej.
Februar 2014
Bag søen, i en brækket gran, hænger nu en kurv. Den er af og til fuld af mejsebolde, og jeg håber, vi kommer til at se en masse fugle her.
Det kan godt være lidt uhyggeligt, når man nærmer sig Vestre Hus gennem skoven
Denne lille kanin dukkede op på Vestre Hus engang i efteråret. Den har slået sig ned i skuret, og den bliver fodret sammen med hønsene. Den siger, at den hedder Kalle, men jeg kender ikke dens køn.
Man kan godt finde smådyr i sneen, så snart temperaturen er en smule over frysepunktet. Den unge jagtedderkoppehan ovenfor ser nu ud som om har fortrudt, at han har forsladt sit sikre vinterskjul.
Larven nedenfor ser mere polstret ud, men hårene gør nu ikke larven varm. Insekter hører til de vekselvarme dyr, som ikke laver meget varme for pelsen at holde på. Hårene er til gengæld giftige og ikke mange dyr vil æde den.
Det er larven af kanelbjørn, og man ser den af og til i vinterkulden.

Februar 2013

Mange dages frost har forvandlet den gamle sne til is. I bøgeskoven ses sære snoede striber i skovbunden. Det er musegange i sneen. Det er en stor fordel for musene at løbe under sneen, så ugler og ræve har svært ved at fange dem.

Februar 2012-2010 klik her.

ikonhug.jpg (1171 bytes) Tilbage til hovedsiden Næste måned