Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December

December 2017

 

     
  5. december blev en prøveudsendelse af 1 døgn 2 hold 3 dyr sendt på TV2.  
     
December 2016
En meget mild december har givet gode muligheder for at finde Østershat i skoven i juleferien.
December 2015
Efter et par dages sne i november, er det atter blevet mildt. Den tunge sne bøjede og knækkede dog mange træer, og bagefter kom stormen Gorm og den nedlagde også nogle træer.
Egern og mus er dog vældigt glade for sådan at få koglerne serveret. Her på stammen er det egernet, der har splittet kogler.
December 2014
Ved juletid kom så endelig lidt sne og frost, så naturen julepyntede. Til venstre er det et lille juletræ, som er bygget af iskrystaller omkring en lille pind.
Den pyntede vinterstander ovenfor er en kær-svovlrod.
Vinteren i år er indtil videre endnu mildere end vinteren sidste år. Det meste liv er dog gået i stå, men lav og mos trives fint. Så vil man finde spændende nye organismer, skal man kigge nøje på stammer og sten.
De lyserøde plamager til venstre er en kødkernesvamp, der snylter på laven Physcia tenella. Den er ikke sjælden, men sjov. Så bliver man glad :)
December 2013
Mild mild novemberagtig december. Hønsene henter mad i skoven og høstedderkopperne spinder endnu. Læg mærke til, at man kan kende deres net på hullet i centrum. De tilhører hulhjulspinderne.

December 2012

Beklager. Jeg brækkede skulderen midt i måneden, så det eneste, der skete var, at den ene fugleedderkop åd den anden.

December 2011

Den 28. december blomstrer roserne fortsat foran maleriet på skovløberhuset og tvetand blomstrer i plænen. Og efter at der er kommet en ny hane fra Barresøgård er Birthe - den sorte høne - sørme blevet skruk og forbereder kyllinger til januar.
Nu kan man igen følge med i musenes privatliv på reality-tv på Vestre Hus. Kameraet sidder i en fuglekasse, som står på træterrassen foran huset. På en film her, kan man se hvor.

Sikken en forskel fra sidste år. I år er det vådt og mildt, og der er rigtigt mange vintersvampe. Også spiselige som fløjlsfod, østershat og judasøre.

Og helt overvældende mængder af smukke poresvampe - her Bæltet læderporesvamp - spirer frem på væltede træer og stubbe.

December 2010-2006

ikonhug.jpg (1171 bytes) Tilbage til hovedsiden Næste måned