Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December

November 2019

November i år har været mild og grå og meget regnfuld. Store områder med gran er blevet ryddet i skoven. Det er fint. Granskov er meget artsfattig. Nu kommer der lys ned :)
November 2018
Starten af november var meget mild, og man kunne høste hindbær til midt i måneden. Dog ikke med megen smag.
Men til sidst kom der lidt frost.
November 2017
Mange insekter overvintrer som æg, så de voksne dør ved vinterens komme. Men ikke alle. Her er det snegleådselsbiller, der foretrækker selskab, mens skovsmælderen foretrækker at tilbringe vinteren alene.
Oktober er svampemåned, men november tilhører svampedyrene! De fleste er små, men overordentligt smukke og fantastiske. Ovenfor er det Trichia botrytis, men der er mange flere her.
November 2016
En alt i alt mild og ret smuk november, med supermåne og en del sol og stadig svampe. Ovenfor er det Guldgaffel og nedenfor til venstre Sildig Epaulethat (gummihat).
November 2015
Det danske vejr er ikke let at blive klog på. Efter at vejret hele første del af november var ekstremt mildt, begyndte det pludselig at sne vildt d. 22 november. Den våde, tunge sne knækkede utallige træer.
November 2014
Det milde milde novembervejr får svampesæsonen til at fortsætte og fortsætte. Her er det tragtkantarel, punktstokket indigorørhat, anis savbladhat og brunstokket rørhat - alle gode spisesvampe - fundet d. 21-11.
November 2013
Så smukt er det sjældent at møde på arbejde. Men det sker i november.
I granskoven kan man finde frodige, grønne november-bevoksninger. Mosserne har det fint, og skovsyre, og den meget giftige fingerbøl, som også er vintergrøn.
Bævresvampe har det rigtig godt i sådan en lun, våd november, som den vi har i år. Her er det gul bævresvamp, som er meget iøjnefaldende. Se flere mærkelige bævresvampe her.

November 2012

Milde november. Det milde vejr betyder, at der stadig midt i november er masser af svampe i skovbunden. Det er bare om at komme ud. "Vildhønsene" sidder i hylden foran huset. Der kan ræven ikke nå dem. Det er mest haner, som ikke kan komme med ind i hønsehuset, for dér bor far.
Vestre Hus har nu en kongeørn. Den er dog ikke levende, men smukt udstoppet. Vestre hus har mange flotte udstoppede dyr efterhånden.

November 2011

November set fra undersiden af en tæppespinders net.

November 2010

Sidst i november blev vi overfaldet af kulde og dynger af sne. Fuglene er blevet forsynet med super-kogleguf, og nisserne er kommet tidligt indendørs.

November 2009-2007

ikonhug.jpg (1171 bytes) Tilbage til hovedsiden Næste måned